Tenkeshát Értékmegőrző Egyesület

Történelmi íjászpálya és raktározási kapacitás bővítése

 


Túrony <  > Rendezvények < > Projektek < > Árak <   > Értéktár <


 

Tájékoztatjuk a Tenkeshát Értékmegőrző Egyesület tagságát, támogatóinkat, Túrony Község lakosságát, hogy Egyesületünk  a Vidékfejlesztési  Program, azon belül a Leader-program keretében támogatást nyert a „Szolgáltatásfejlesztés a Tenkeshát Egyesületnél” projektünk támogatására.

A fejlesztésünk keretében telephelyünkön, a túronyi  Diósvölgyben javítani és bővíteni  kívánjuk az Egyesület szolgáltatási lehetőségeit, történelmi íjászpályát alakítunk ki gyakorlási és versenyzési célra, a gyermek- és ifjúsági csoportok ellátásához tematikus történelmi palánk-imitációt hozunk létre, a raktározási kapacitásunkat új raktárkonténerrel bővítjük. Programjaink szervezéséhez nagy befogadóképességű fedett tér biztosítására beszerzünk egy 8×20 m méretű rendezvénysátrat, mely esőhelyszínként is szolgálhat, de rendezvények tartásánál 150-200 fő befogadására is alkalmas.

Az Egyesület  szabadidős szolgáltatási  tevékenysége az íjász pálya létrehozásával jelentősen megváltozik, bővül.  A célokat nagyszámú variációban tudjuk felállítani természetes erdei környezetben, ami unikális lehetőségünk. Lehetővé válik nevezéses versenyek szervezése amatőr vagy hobbi íjászok számára, fő célzott korcsoport a 15-25 éves korosztály. A pálya megfelelő üzemeltetése érdekében szakmai tanácsadó áll rendelkezésünkre, csatlakozunk már üzemelő helyszínekhez.

Az új tevékenység kapcsolódik a korábbi diósvölgyi fejlesztéseinkhez: a versenypálya az erdei kirándulóhely adottságait, objektumait is hasznosítja, az ifjúsági tábor lehetővé teszi gyakorlási vagy versenyzési szándékkal érkezők több napos ellátását.

A fejlesztés során bővítjük aktivista – önkéntes hátterünket  a versenyek bonyolításához szükséges versenybírók képeztetésével.

 

A projekt során elnyert támogatás 3,59 M Ft

Projekt azonosító száma 3019716557


2020 logo

EU logo